ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
1
ος   Διαγωνισμος Συνθεσης

για συνολο δωματιου

Στοχος του διαγωνισμου
ειναι να ενθαρρυνει τους συνθετες
να δημιουργησουν νεα εργα
για συνολο δωματιου
και να προωθησει
τη συγχρονη ελληνικη μουσικη δημιουργια!

Θοδωρος Αντωνιου”

1ος Διαγωνισμός Σύνθεσης
για Σύνολο Δωματίου

 

Greek Composers’ Union organize Competition Composition
for
Chamber Orchestra.

Η Ένωσις Ελλήνων Μουσουργών προκηρύσσει Διαγωνισμό Σύνθεσης έργου για Σύνολο Δωματίου στη μνήμη του Επίτιμου Προέδρου της Θόδωρου Αντωνίου

Greek Composers’ Union

The Greek Composers’ Union was founded on June 8th 1931. Its’ main aims are the protection and promotion of the Greek musical creations, the development of solidarity between the Greek composers, and the protection of their professional and artistic rights. Since 1931, the Union has not relented in pursuing these goals, even during the Second World War.

Its members include the most distinguished Greek composers such as Dimitris Mitropoulos, Manolis Kalomiris, Nikos Skalkottas, Antiochos Evangelatos, Iannis Xenakis, Jani Christou, George Sisilianos and Theodore Antoniou.

Ένωσις Ελλήνων Μουσουργών

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών ιδρύθηκε στις 8 Ιουνίου του 1931 με σκοπό την προστασία και προαγωγή της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, την ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ των Ελλήνων συνθετών, και την περιφρούρηση των υλικών και πνευματικών τους συμφερόντων. Από την εποχή εκείνη η Ένωση εργάζεται με συνέπεια, ζήλο και αποφασιστικότητα για την ευόδωση των στόχων της, χωρίς διακοπή ακόμα και κατά την περίοδο του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Μέλη της έχουν διατελέσει σημαντικοί Έλληνες δημιουργοί μεταξύ των οποίων οι Δημήτρης Μητρόπουλος, Νίκος Σκαλκώτας Μανώλης Καλομοίρης, Αντίοχος Ευαγγελάτος, Ιάννης Ξενάκης, Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Σισιλιάνος, και Θόδωρος Αντωνίου

Mέλη Κριτικής Επιτροπής

Η κριτική Επιτροπή του (1ου) Διαγωνισμού Σύνθεσης Θόδωρου Αντωνίου αποτελείται από τους:

Χρήστο Αναστασίου – συνθέτης, μαέστρος, Έφορος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών

Ιάκωβο Κονιτόπουλο – συνθέτης και μαέστρος, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών

Μίλτο Λογιάδη – μαέστρος, καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου

Ιωσήφ Παπαδάτο – συνθέτης, καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών

Χρήστο Σαμαρά – συνθέτης, καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

“ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ”

1ος Διαγωνισμός Σύνθεσης Έργου
για σύνολο δωματίου

Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής

Εθνικότητες -Όριο Ηλικίας - Τέλη εγγραφής

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος Έλληνες και Κύπριοι συνθέτες μέχρι 35 ετών (δηλ. γεννημένοι από την 01/01/1985 και μετά), χωρίς τέλος εγγραφής.

Υποβληθέντα Έργα

Τα υποψήφια έργα πρέπει να είναι ανέκδοτα και να μην έχει προηγηθεί δημόσια εκτέλεση ή ραδιοφωνική μετάδοση (ολόκληρου ή μέρους του έργου), πριν από την ανακοίνωση του βραβείου. Έργα που έχουν βραβευτεί σε άλλον διαγωνισμό δεν γίνονται δεκτά.

Η διάρκεια του έργου

4. Τα υποψήφια έργα, πρέπει να έχουν διάρκεια από εννέα (9) έως δώδεκα (12) λεπτά. . Η διάρκεια πρέπει να αναγράφεται στον αρχή της παρτιτούρας.

j

Ενορχήστρωση

Η ενορχήστρωση πρέπει να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και οι συνθέτες που θα υποβάλουν έργα θα πρέπει να την ακολουθήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση το υποβληθέν έργο θα απορρίπτεται.

Ευανάγνωστο και Ανώνυμο

Το πραγματικό όνομα του συνθέτη δεν πρέπει να εμφανίζεται επάνω στην παρτιτούρα, η οποία όμως πρέπει να υπογράφεται με εξαψήφιο κωδικό.

Προθεσμία Υποβολής

Τα υποψήφια έργα πρέπει να υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή (pdf) σε αυτήν την πλατφόρμα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Μετά την παραπάνω ημερομηνία δεν θα επιτρέπεται η υποβολή.

YOU CAN CONTACT US

10 + 15 =